Verschillen tussen een IR - 1 & IR - 2 Visa

Beide IR - 1 en IR - 2 visa zijn onmiddellijke relatieve visa en hebben vrijwel dezelfde aanvraagprocedure. beeld Standbeeld van Vrijheid door Sival van Fotolia.com

Het belangrijkste verschil tussen een IR-1 en IR-2 immigrant visa is wie ze zijn voor;een IR-1 visum is voor een echtgenoot van een Amerikaanse burger, terwijl de IR-2 visum is voor een ongehuwd kind van een Amerikaanse burger die onder de leeftijd van 21. De kosten en de aanvraagformulieren zijn identiek, en beide worden ingedeeld onderdezelfde status van onmiddellijke relatieve (IR), dat is prioriteit één en daarom wordt niet beïnvloed door het fiscale jaar immigratie caps.

IR-1

  • Een IR-1 visum is een immigrant visum gereserveerd voor buitenaardse echtgenoten van Amerikaanse burgers.IR-1 visa zijn alleen beschikbaar voor de echtgenoten van de Amerikaanse burgers en niet voor de echtgenoten van de Juridische permanente bewoners, ook wel aangeduid als groene kaarthouders.Visa voor de echtgenoten van LPRS worden geclassificeerd als F2 prioriteit en worden gehouden om een ​​fiscale jaar GLB.De IR-1 visum zorgt voor onmiddellijke indie

    ning van een permanente verblijfsvergunning nadat het visum wordt toegekend.

IR-2

  • Een IR-2 visum heeft dezelfde voorrechten als een IR-1 maar voor een minderjarig kind van een Amerikaanse burger in plaats van een echtgenoot.Alleen ongehuwde kinderen onder de leeftijd van 21 jaar in aanmerking komen voor een IR-2 visum.Net als de IR-1, worden IR-2 visa ingedeeld onder de eerste prioriteit en zijn niet gehouden om een ​​wachtrij en dop.

verzoekschriften

  • De meerderheid van de immigrant visa vereisen een verzoekschrift ingediend door een Amerikaanse burger namens de immigrant.Zowel de IR-1 en IR-2 visa nodig het indienen van Form I-130 Petitie voor Alien Relative.Als het indienen voor zowel visa op hetzelfde moment, moet de Amerikaanse burger twee afzonderlijke I-130 petities indienen en betaalt de passende vergoedingen.De enige verschillen tussen filing I-130 voor een IR-1 en IR-2 zijn in de vereiste aanvullende documenten.Een IR-1 vereist dat kopieën van de huwelijksakte, een bewijs van gemeenschappelijke woonplaats of gedeelde middelen en een beëdigde verklaring door een derde partij verificatie van je huwelijk.De IR-2 vereist slechts een kopie van het geboortebewijs met zowel uw naam en de naam van het kind op.

Visa Applications

  • Beide IR-1 en IR-2 kandidaten moeten een visumaanvraag afspraak met hun select Amerikaanse consulaat-generaal bij te wonen.Zowel visa de overlegging van DS-230 Immigrant Visa Application, I-864 Affidavit of Support, alle maatschappelijke documenten, zoals het huwelijk en geboorte certificaten en een ontvangst van de vereiste medische examen.De Amerikaanse consulaat-generaal waarschuwt alle aanvragers van wanneer en waar een medisch onderzoek bij te wonen.

Vergoedingen

  • De I-130 aanvraagkosten voor zowel IR-1 en IR-2 is $ 420 en de DS-230 Immigrant Visa Application $ 330 voor een totaal toepassing kostprijs van $ 750 (vanaf 2010).Bijkomende kosten zoals vertalingen, fotokopieën en vervoer gelden ook voor beide.

97
0
1
Immigration Law