Hoe kunt u uw immigratiestatus wijzigen

Als u momenteel in de Verenigde Staten aanwezig zijn en willen een permanente verblijfsvergunning te worden, moet u een immigratie proces dat bekend staat als aanpassing van de status ondergaan.Aanpassing van de status is een complex proces dat ergens tussen enkele maanden kan duren tot enkele jaren, afhankelijk van basis voor de aanpassing.Aanpassing van de status zal bijzonder moeilijk en onzeker zijn als je niet legaal in de Verenigde Staten.Hier is een overzicht van het proces.

wat je

  • Geboorteakte, Passport, 2 Foto's, bewijs van Family of arbeidsverhouding

instructies

  1. Bepaal de basis van uw aanvraag nodig.De meest voorkomende basen zijn (i) een direct familielid die is een Amerikaanse burger of een permanente verblijfsvergunning, en (ii) werkgelegenheid, meestal in een professionele positie die een graduate onderwijs nodig, zoals een MSof Ph.D.De snelste manier om uw aanvraag te hebben goedgekeurd is voor een Amerikaanse burger echtgenoot toe te passen op uw rekening.

  2. Zoek iemand van petitie op uw rekening.Als u een aanvraag op basis van een familierelatie, zal uw familielid moeten petitie voor u het gebruik van USCIS formulier I-130.Als uw aanvraag is gebaseerd op de werkgelegenheid, zal uw werkgever moeten petitie namens u gebruik USCIS formulier I-140.Download de vereiste initiƫle aanvraag documenten van de USCIS website (zie bronnen hieronder), en je hebt je sponsor te voltooien uw petitie.

  3. Compleet Form I-485, Toepassing op Registreer permanente verblijfsvergunning van Adjust Status.Formulier I-485 zal ook eisen dat u bepaalde documenten samenstellen zoals uw geboorteakte, een bewijs van familierelatie, foto's en andere documenten.

  4. verkrijgen politie rapporten van elke plaats die je hebt gewoond sinds de 16de verjaardag.Zelfs als je nog nooit gearresteerd, zal de USCIS nog politie certificaten ter bevestiging van dit vereisen.

  5. een medisch onderzoek ondergaan bij een USCIS-goedgekeurde medische kliniek met behulp van Form I-693.De onderzoeken arts zal dit formulier in een verzegelde envelop (die je niet mag openen) te plaatsen voor opname in uw toepassing pakket.

  6. Als uw aanpassing van de status is gebaseerd op een familierelatie, moet de sponsoring familielid Form I-864, Affidavit of Support, te voltooien op uw rekening.Door het uitvoeren van dit formulier wordt uw sponsor een financiƫle garantie voor uw steun in het geval dat u berooid in de Verenigde Staten te worden.Inkomen en / of vermogen van uw sponsor moet gelijk zijn aan of hoger zijn dan 125% van de federale armoedegrens te kwalificeren.In sommige gevallen kunt u een andere dan uw petities relatieve sponsor te kiezen.Als uw immigratie is gebaseerd op de werkgelegenheid, zal je waarschijnlijk niet een verklaring van ondersteuning nodig hebben.

  7. Stuur de gehele applicatie pakket naar de USCIS kantoor met jurisdictie over uw woonplaats (er is tenminste een USCIS kantoor in elke staat).

Tips & amp;Waarschuwingen

  • Als u in de juridische status sinds het invoeren van de Verenigde Staten geweest en het is niet noodzakelijk voor u om in het land op dit moment blijven, wilt u misschien overwegen het aanvragen van een permanente verblijfsvergunning uit het buitenland (bij een Amerikaanse ambassadeof het consulaat in uw eigen land), omdat de verwerking tijden zijn meestal sneller.
  • Als je illegaal voor meer dan 180 dagen geweest in de Verenigde Staten, poging om uw status in plaats van aan te passen dan naar het buitenland gaan voor uw toepassing op een Amerikaanse ambassade of het consulaat, want als je eenmaal de Verenigde Staten te verlatenu zal worden onderworpen aan een drie jaar bar van opnieuw invoeren van het land.Langere bars toepassing hoe langer je bent illegaal in de Verenigde Staten.

Resources

  • Form I-485 (aanpassing van de status)
  • formulier I-485 Instructies
322
0
0
Immigration Law