Hoe toe te passen voor de Italiaanse dubbele nationaliteit

Proving uw recht op Italiaanse dubbele nationaliteit kan wat speurwerk te nemen . italië afbeelding door Hubert uit Fotolia.com

Italiaanse dubbele nationaliteit heeft vele voordelen die eraan verbonden zijn.Niet alleen krijg je gratis medische zorg en onderwijs te krijgen, kunt u ook werken open of bedrijven in de Europese Unie zonder beperkingen die gelden voor mensen die geen burgers.Italiaanse staatsburgerschap wordt beheerst door het bloed verbindingen, voorgeslacht, huwelijk of verblijfplaats voor meer dan 10 jaar in Italië.Zodra je bent gekwalificeerd, daadwerkelijk krijgen dubbele nationaliteit is niet een moeilijk proces.

instructies

  1. Bewijs dat je het recht hebt om dubbele nationaliteit.Je moet je afkomst te bewijzen door het bestellen van geboorte en dood certificaten voor je ouders, grootouders en overgrootouders, zolang ze emigreerden uit Italië vóór 1961. Deze kunnen worden verkregen door contact op het ministerie van Vital Records in de Amerikaanse staat waar uwrelatieve werd geboren of overleden of contact opnemen met de griffier van Vital Statistiek in

    het ministerie van Binnenlandse Zaken in Italië.

  2. contact op met de Italiaanse consulaat dat uw staat dient om de benodigde papieren te krijgen.Je moet om het te bellen en te vragen een gemaild exemplaar of bezoek in persoon en krijgen een hard copy van de documenten.Een lijst van Italiaanse consulaten en de staten die zij dienen te vinden in de sectie middelen.

  3. Vul de benodigde papierwerk en terug te sturen naar het consulaat, samen met kopieën van alle benodigde geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten.U kunt ook kopieën van naturalisatie certificaten en groene kaarten nodig.

  4. Meld een vorm gezegde dat je nooit uw Italiaanse staatsburgerschap afgezworen.Je moet ook levende familieleden getuigen van deze voor zichzelf en dat overleden familieleden, ook niet afzien van burgerschap.

  5. Een afspraak met het consulaat om uw aanvraag te bespreken.Het kan maanden te krijgen goedgekeurd voor een Italiaans paspoort mee te nemen, maar als het eenmaal klaar is je bent een burger voor de rest van je leven, net als uw kinderen onder de 18 jaar en uw echtgenoot, als zij daarvoor kiezen.

Resources

  • Immihelp: Italiaanse ambassade en consulaten in de Amerikaanse
  • Italiaanse Dubbele nationaliteit: Zie Als u in aanmerking
749
0
1
Immigration Law