Vorm N - 400 instructies

Form N-400 is een aanvraag voor naturalisatie, het proces waarbij een noncitizen vrijwillig krijgt Amerikaanse staatsburgerschap.Het is voornamelijk bedoeld om informatie over het in aanmerking komen voor naturalisatie en andere factoren die uw vermogen om burgerschap te verkrijgen zou kunnen beïnvloeden te verzamelen.Voor meer informatie over het naturalisatieproces en toelatingseisen, lees A Guide to Naturalisatiedienst (zie aanvullende bronnen hieronder).

wie is de Form

  • Er zijn vier voorwaarden die u in aanmerking voor een aanvraag voor naturalisatie met Vorm N-400, een van die volstaat te maken.Ten eerste, kunt u er 18 jaar of hoger en een wettige Permanent Resident gedurende ten minste vijf jaar.Als je alleen bent geweest een wettige Permanent Resident voor drie jaar en 18 jaar oud, kunt u zich aanmelden als je zijn getrouwd en leven met dezelfde Amerikaanse burger echtgenoot voor ten minste de afgelopen drie jaar.Ten derde, de Amerikaanse onderdanen die geen burgers kunnen zich aanmelden

    met behulp van Form N-400.Ten slotte kan het formulier worden gebruikt door iedereen die eervol heeft gediend in het Amerikaanse leger voor ten minste één jaar, is 18 jaar oud, en een wettige Permanent Resident of geserveerd in de Selected Reserve of in actieve-duty-status tijdens een aangewezenperiode van de vijandelijkheden, ongeacht de verblijfsstatus.

invullen van het formulier

  • Het formulier dient in hoofdletters hand geschreven in zwarte inkt worden ingevuld.De 14 verschillende onderdelen verzamelen van verschillende soorten informatie, variërend van het strafregister, verblijf en werk, tijd buiten de VS, burgerlijke geschiedenis, kinderen, voorkeuren en morele karakter.Het Federal Bureau of Investigation gebruikt de informatie in de vorm N-400 applicatie informatie, evenals uw vingerafdrukken aan een grondige antecedentenonderzoek te voeren.De vragen zijn zeer eenvoudig, maar zou verwijzing naar de documentatie van uw kant om het juiste niveau van specificiteit.Zo worden de exacte data van binnenvaren en verlaten van het land, de werkgelegenheid of het bijwonen van de scholen gevraagd in delen zes en zeven.

indienen

  • Die toepassen op basis van de continue vereiste ingezetenschap (vijf jaar als een wettige Permanent Resident, of drie jaar getrouwd met een burger) kan indienen tot 90 dagen vóór de datum waarop zij aan deze eisen voldoen,maar moet voldoen aan alle andere eisen op het moment van indiening.De kosten van het indienen van Form N-400 varieert, maar in 2009 de lasten steeg tot $ 595 plus een biometrie vergoeding van $ 80 voor vingerafdrukken, het maken van een totale kosten van $ 675.Aanvragers die 75 jaar of ouder worden niet in rekening gebracht een biometrisch vergoeding, en militaire aanvragers die op grond van artikel 328 en 329 van de INA niet helemaal gebracht eventuele vergoeding.Naast Vorm N-400, moet naturalisatie aanvragers Engels taal en / of maatschappijleer testen, afhankelijk van hun leeftijd te nemen.

Resources

  • Form N-400
  • verzoek om naturalisatie
  • A Guide to Naturalisatie
784
0
0
Immigration Law