Hoe toe te passen voor een CR1 Visa

Hoe toe te passen voor een CR1 Visa Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

A CR-1 (Voorwaardelijke Resident) visum is een voorlopig permanente verblijfsvergunning visa afgegeven aan buitenaardse echtgenoten van bewoners Verenigde Staten, die getrouwd zijn geweest voor minder dan twee jaar.Het doel van een CR-1 visum is ervoor te zorgen dat een vreemdeling is niet alleen trouwen met een Amerikaanse burger voor het enige doel van het verkrijgen van een Amerikaanse immigratie voordeel.Een CR-1 visum wordt opgeheven als een Amerikaanse burger en zijn / haar buitenaardse echtgenoot gezamenlijk indienen van een petitie met USCIS binnen 90 dagen na hun tweede verjaardag verzoeken dat de status voorwaardelijke permanente verblijfsvergunning worden verwijderd.

instructies

  1. De Amerikaanse echtgenoot moet gaan naar de USCIS homepage en downloaden formulier I-130, Petitie voor Alien Relative.Om Form I-130 te downloaden, zie de sectie Resources.

    Alle Amerikaanse burgers die om zich te herenigen met hun buitenaardse echtgenoot in de

    Verenigde Staten moeten een formulier I-130 indienen namens hun buitenaardse echtgenoot, die de aanvraag voor Amerikaanse permanente verblijfsvergunning begint.

  2. De Amerikaanse echtgenoot moet invullen, printen en bestand een formulier I-130 met USCIS.Om uit te vinden waar u mail uw aanvraag pakket, zie Referenties 1.

    Zorg ervoor dat alle vragen over uw formulier I-130 beantwoorden.Als een vraag niet van toepassing is, zorg ervoor dat u "N / A." Ook, zorg ervoor dat u de administratiekosten te betalen voor een formulier I-130 bij het indienen van uw aanvraag.Met ingang van 2009, de vergoeding is $ 355.Voor informatie over hoe u deze betaling te doen, zie Referenties 1.

  3. De Amerikaanse echtgenoot zal kennisgeving ontvangen van de National Visa Center (NVC), die een immigrant visum is beschikbaar voor uw buitenaardse echtgenoot, en dat uw zaak is doorgestuurd naarde Amerikaanse ambassade / consulaat / diplomatieke missie in het land van herkomst van uw echtgenoot, na de goedkeuring van uw formulier I-130.

    Merk op dat na goedkeuring van uw formulier I-130, uw zaak is doorgestuurd naar het NVC, waar het blijft totdat een immigrant visum beschikbaar.Onder de Amerikaanse immigratiewet, moeten alle immigratie kandidaten wachten op een immigrant visum beschikbaar komt.Niettemin, de Amerikaanse immigratie wet bepaalt dat "directe familieleden" (een echtgenoot of minderjarig kind) van de Amerikaanse burgers direct worden voorzien van een immigrant visum zodra hun geval bereikt het NVC.

    Bij de beschikbaarheid van een immigrant visum, en afhankelijk van de werklast van de Amerikaanse ambassade / consulaat / diplomatieke verwerken van de zaak, je buitenaardse echtgenoot zal worden binnen twee tot vier weken gecontacteerd.

  4. Als de vreemdeling echtgenoot, zult u een immigratie-pakket van de Amerikaanse ambassade te ontvangen in uw eigen land, waarin u wordt gevraagd om een ​​immigrant visum interview.Plan uw immigratie visa interview zo snel mogelijk.De immigratie pakket ontvangt u ook informatie over de aanvullende eisen die moeten worden ingevuld voordat uw visum interview, zoals naar een-ambassade erkend ziekenhuis om een ​​volledig medisch onderzoek te bevatten.Zorg ervoor dat u om uw fysieke afgerond zo snel mogelijk.

  5. Als de vreemdeling echtgenoot, zult u uw immigrant visum interview op de Amerikaanse ambassade in uw eigen land te wonen.Bij het passeren van het interview, zal uw CR-1 visum worden afgegeven binnen 2-3 werkdagen.Zodra u uw CR-1 visum ontvangen, kunt u naar de Verenigde Staten te reizen als een voorwaardelijke permanente verblijfsvergunning.

Tips & amp;Waarschuwingen

  • De vreemdeling echtgenoot moet er zeker van zijn dat u en uw Amerikaanse echtgenoot gezamenlijk indienen van een verzoek binnen 90 dagen na de tweede verjaardag om uw voorwaardelijke permanente verblijfsvergunning te verwijderen.Als dit niet gebeurt, kunt u uw permanente verblijfsstatus te verliezen, en worden terug naar uw eigen land gedeporteerd.

Resources

  • USCIS: Form I-130, Petitie voor Alien Relatieve
331
0
1
Immigration Law