Hoe schrijf je een vergelijking voor de lijn die door het punt ( -4 , -6 ) en is Parallel aan de Line 4x - 3y = 8 .( Algebra voor Verpleegsters van de Student )

Vele malen, studenten wiskunde leren het best door eerst het zien van een voorbeeld gedaan.Dan na veel oefening en, trial and error, kunnen we de methode om dat specifieke soort probleem veralgemenen en komen met een formule die ons werk makkelijker maakt.Dat is het doel van dit artikel.

wat je nodig hebt

  • Paper
  • en Potlood

instructies

  1. Om de vergelijking voor de lijn die loopt schrijvendoor het punt (-4, -6) en parallel aan de lijn 4x-3y = 8 is, moeten we eerst vinden de helling van de grafiek van 4x-3y = 8.Omdat de lijnen parallel ze dezelfde helling.Om de helling van de grafiek 4x-3y = 8 vinden, moeten we de vergelijking in Helling Intercept-Form herschrijven.Om dit te doen, aftrekken 4x van beide kanten van de vergelijking, en dan combineer soortgelijke termen;(4x-4x-3y = 8-4x) = (-3y = -4x + 8).Nu, verdeel beide zijden van de vergelijking door (-3), en vervolgens te combineren Net als voorwaarden;[(-3y) / (- 3) = (- 4x) / (- 3j) + (8) / (- 3y)] = [y = (4/3) x - (03/08)].Di

    t is de vergelijking in Helling-Intercept vorm.De helling is de coëfficiënt van x (4/3).Klik op de afbeelding voor een beter begrip.

  2. Nu moeten we de vergelijking van de lijn die door het punt gaat schrijven (-4, -6) en heeft een helling van (03/04).Om dit te doen, kunnen we de vergelijking y-y1 = m (x-x1), gebruik waarbij m = helling = (4/3), x1 = (- 4) en Y1 = (- 6);[y - (- 6) = (4/3) (x - (- 4))] = [y + 6 = (4/3) (x + 4)].We zullen nu verdelen de (4/3);[y + 6 = (4/3) x + (16/3)].Tenslotte zal aftrekken 6 aan beide zijden van de vergelijking;[y + 6/6 = (4/3) x + (16/3) -6] = [y = (4/3) x + (16/3) -6].Dit is de vergelijking in Helling Intercept-Form.Klik op de afbeelding voor een beter begrip.

  3. Tot slot moeten we de vergelijking in algemene vorm, Ax + By = C herschrijven.Om dit te doen, zullen we eerst de fracties te verwijderen door mutiplying elke expressie door 3;[(3) = y (3) (4/3) x + (3) (16/3) - (3) (6)] = [3y = 4x + 16-18] = [3y = 4x-2].Nu zullen we 4x aftrekken van beide kanten van de vergelijking, en combineer soortgelijke uitdrukkingen;[3y-4x = 4x-4x-2] = [3y-4x = -2].Bij voorkeur wordt de X-term eerst, voor algemene vorm, hoewel beide correct.De vergelijking, in het algemeen Vorm, is (-4x + 3y = -2).Klik op de afbeelding voor een beter begrip.

9
0
3
College