De levenscyclus van een Chipmunk

Breeding

  • De chipmunk is een gemeenschappelijk knaagdier dat leeft in Noord-Amerika.De meest bevolkte soort is de oostelijke aardeekhoorn, die bestaat in de oostelijke delen van Canada en de Verenigde Staten.Chipmunks krijgen hun naam aan de bijna vogelachtige chippen geluiden die ze uitstoten als ze haasten over op zoek naar voedsel.Bedreven in bomen klimmen, chipmunks zijn nogal klein dieren slechts ongeveer 9 duim lang en worden gekenmerkt door een reeks van bruine en witte strepen op hun lichaam.Tussen februari en april, zal de mannelijke en vrouwelijke chipmunks broeden.De moeder wordt dan overgelaten aan haar alleen jonge verhogen.De draagtijd van de oostelijke chipmunk duurt 31 dagen, waarna zo veel als 2-8 babyaardeekhoorns worden geboren in een ondergronds hol of den.

Babies

  • De baby's worden geboren zonder haar en zijn volledig blind;ze zijn niet groter dan de grootte van een hommel.Toch zal de jonge chipmunks snel volwassen, met hun handelsmerk strepen te zien op hun vacht zo snel

    als acht dagen in hun leven.Young chipmunks zullen in hun hol blijven bij hun moeder zolang zes weken in sommige gevallen.Hun ogen niet volledig worden geopend tot na een maand, hoewel ze beginnen gedeeltelijk na vier of vijf dagen te openen.Zodra de jonge zijn gespeend, zullen ze wagen uit de kuil en twee tot vier weken na dat ze onafhankelijk zijn, verlaten hol van hun moeder.Zowel de mannelijke als vrouwelijke chipmunks zullen seksuele rijpheid te bereiken na een jaar.Het vrouwtje zal nog een nestje jonge tussen juni en augustus hebben.

volwassen leven

  • De chipmunk zal voor voedsel tijdens het daglicht uur, het eten van een scala aan dingen want het is een omnivoor.Wezens zoals slakken, naaktslakken, larven van insecten, wormen, kikkers, muizen en kleine vogels zullen worden gegeten net als eikels, bessen, vruchten, zaden en noten.Het huis van de oostelijke chipmunk kan onder de grond, in een boom of een gat in een stenen muur.Het knaagdier wordt voedsel op te slaan voor de wintermaanden wanneer het slapende maar niet echt winterslaap.Chipmunks zijn solitair en zal krachtig verdedigen hun grondgebied, die samen alleen om te broeden.Terwijl een chipmunk kan leven voor zo lang als acht jaar, de gemiddelde levensduur van een in het wild is slechts twee.Zoogdieren zoals wasberen, bobcats, coyotes, vissers, wezels en katten zal doden en opeten chipmunks zo wil roofvogels zoals haviken en uilen.

283
0
0
Natuur