Hoe snel een Kangaroo Run ?

De kangoeroe is een van de weinige dieren die niet kunnen lopen.Hun voeten zijn gewoon niet ontworpen om te wandelen, maar hun sterke achterpoten hen uitrusten met de prachtige mogelijkheid om te springen.Het is niet ongebruikelijk voor kangoeroes 15 tot 20 voet springen in één gebonden.Eenmaal in beweging, kan de kangoeroe hop voor maximaal 20 mijl voordat hij rust nodig heeft, en kan topsnelheden van 40 mijl per uur bereiken.

Eigenschappen

  • Kangoeroes zijn de grootste levende buideldieren.Buideldieren baren onontwikkelde jong en voeden ze in een speciaal zakje aan de onderkant van de buik van de moeder.Jonge kangoeroes zijn kaal en blind;ze weegt slechts 0,03 oz.Ze kruipen om de zak na een speeksel pad gecreëerd door de moeder.De kleine baby hecht aan de tepel van de moeder, maar niet in staat is te zogen op dit moment.De moeder heeft speciale spieren die haar in staat stellen om melk te pompen in de mond van de jongen.Een jonge kangoeroe genoemd Joey blijft de zak 8 tot 10 maanden, afhankelij

    k van de soort.

Geografie

  • Kangoeroes zijn inheems in Australië, Nieuw-Guinea en enkele off-shore eilanden.De grote rood-grijze kangoeroe leeft in de graslanden en savannes in heel Australië.Rots wallabies wonen tussen de rotsen in de zuidelijke woestijnen, en de boom kangoeroe slaapt graag in de kruin van regenwouden overdag en klimt naar beneden te voeden 's nachts.

Time Frame

  • De grote rood-grijze kangoeroes kan leven van 12 tot 18 jaar in het wild.Zij staan ​​6 voet lang en weegt bijna 200 pond.Het oudste geregistreerde kangoeroe was 28 jaar oud.Kleinere soorten hebben een iets kortere levensverwachting.

Overwegingen

  • Kangoeroes zijn herbivoren en voeden hoofdzakelijk op gras, bladeren, scheuten en takjes.Sommige kleinere rassen zijn omnivoren en hun dieet met insecten en kleine larven te vullen.

    Kangoeroes zijn sociale dieren en vormen grote groepen (de zogenaamde mobs) van 10 of meer leden.De oudste mannelijke neemt over het algemeen de rol als leider van de bende, en stuurlieden vrij met alle vrouwtjes in de groep.

    Hoewel ze zijn nogal timide dieren, kangoeroes zijn woeste vechters als ze worden bedreigd.Hun sterke achterpoten en kortere voorpoten, voorzien van vlijmscherpe klauwen, maken ze een geduchte tegenstander.Hun grote roofdieren, naast de mens, zijn krokodillen en dingo's.Toen aangevallen door een groep van dingo's, zal de kangoeroe proberen ze trekken in het water en verdrinken ze.

Waarschuwing

  • Grote kangoeroes zijn routinematig gejaagd en vergiftigd door boeren, omdat de dieren hebben de neiging om het land overbegrazing.Ondanks dit, kangoeroes blijven gedijen.

630
0
0
Dieren & Science