Hoe maak je een Roemeens paspoort

Roemenië is een prachtig land in Oost-Europa, met een van de grootste gebieden van het oerwoud.Naast uitgestrekte wildernis, de bruisende hoofdstad Boekarest, bekend om zijn eclectische architectuur, ligt aan de oever van de Dâmbovi? Een rivier.Sinds Roemenië toegetreden tot de EU in 2007, is het beroep opgedaan voor expats op zoek te verhuizen.Wanneer u klaar bent om het staatsburgerschap aanvragen zijn, moeten alle aanvragers bepaalde officiële documenten te presenteren.Hieronder vindt u enkele richtlijnen om u te helpen bij het verkrijgen van een Roemeens paspoort.

wat je

  • Officiële Verklaring Omtrent het Gedrag
  • Bewijs van ingezetenschap
  • Need
    Geboorteakte
  • Huwelijksakte
  • gecertificeerde kopie van het paspoort
  • Bewijs van de Roemeense taalvaardigheid

Documenten Nodig om Verkrijgen Roemeense Burgerschap

  1. Eerst krijgen gewaarmerkte kopieën van uw paspoort of ander identiteitsbewijs met foto, en uw geboorteakte.Als je getrouwd ben

    t, produceren dezelfde informatie voor uw echtgenoot, samen met uw huwelijksakte en eerdere echtscheiding certificaten indien van toepassing.Al deze informatie is om uw identiteit te verifiëren.

  2. Geef bewijs van verblijf in Roemenië.Dit kan gedaan worden met gedateerd elektriciteitsrekening en formele lease-overeenkomsten, en ondersteund met bevestigingsbrieven van Roemeense vrienden of familie of bankafschriften verstuurd naar uw Roemeense adres.
    algemeen, moet je woont in Roemenië gedurende vijf jaar voor het aanvragen van burgerschap.Als je getrouwd bent met een Roemeense burger, zijn drie jaar van ingezetenschap vereist.

  3. Bewijs een verbintenis tot Roemenië en haar mensen.Spreekvaardigheid in het Roemeense deel van deze verbintenis, en je wilt bewijs van taallessen en certificatie presenteren.Een andere manier om de spreekvaardigheid te bewijzen is door middel van officiële verklaringen van een Roemeense werkgever die uw niveau van bekwaamheid kan controleren.U moet ook het bewijs dat je legaal werkzaam zijn of kunnen bestaan ​​in Roemenië zonder overheidssteun.Bankafschriften van de immigratie bureau kan dit controleren.

  4. verkrijgen van een verklaring van goed gedrag van de Roemeense politie, of uit het land waar u momenteel verblijft.Als de verklaring van goed gedrag is in een andere dan de Roemeense taal, heb het vertaald en notariële.

  5. Als je repatriëring naar Roemenië, vul het officiële formulier aanvragen repatriëring.Zowel kinderen als volwassenen kunnen repatriëren in Roemenië.Voor de kinderen, is de toestemming alleen de Roemeense ouders vereist.Voor volwassenen is het een kwestie van het invullen van het formulier.Als de volwassen is getrouwd met een niet-Roemeense burgers, zal de repatriëring geen effect hebben op het burgerschap van de echtgenoot te hebben, maar ze hebben de mogelijkheid om toe te passen indien gewenst.

Resources

  • Roemeense Burgerschap wet
409
0
0
Paspoorten