Mexico Immigratie Eisen

Mexico Immigratie Eisen Alexander Steffler: Flickr.com

De Mexicaanse regering, via haar Instituto Nacional de Migracion (INM), kent negen verschillende types van immigratie documenten aan vreemdelingen - die allemaal beginnen met de initialen FM, voor "forma migratoria."Hoewel sommige van deze documenten van toepassing zijn op specifieke programma's of groepen, zoals werknemers in de landbouw door middel van het invoeren van de deelstaat Chiapas, anderen zijn beschikbaar voor ruimer gedefinieerde groepen, zoals toeristen, buitenlanders die in Mexico of permanente bewoners werken.

Toeristen

  • De FMT is de immigratie document toegekend aan toeristen op de punten van binnenkomst waardoor ze tot 180 dagen in het land.Er is een kleine vergoeding voor het FMT van ongeveer US $ 25, maar het is inbegrepen in uw vliegticket bij aankomst door de lucht.Toeristen bij het invoeren van een land kruising moet gaan naar een bank op enig moment tijdens hun verblijf in om de vergoeding te betalen.

    De Mexicaanse regering moet 135 nationaliteiten een inreisvisum in een Mexicaans consulaat te krijgen voorafgaand aan het verkrijgen van de FMT (Een lijst van die landen is beschikbaar op inm.gob.mx/index.php?page/Paises_visa. De burgers van de Verenigde Staten, Canada, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Australië, onder anderen, hebben geen visum nodig.

niet-permanente Residence

  • De FM3 is de immigratie document voor mensen die werken of wonen in Mexico, maar niet permanent. Dit geldt ook voor buitenlanders die:

    Wonen in Mexico uit de inkomsten / spaargeld uit een ander land (bijvoorbeeld gepensioneerden)
    Werken in Mexico als een ervaren professional
    Wonen in Mexico als belegger in de Mexicaanse economie
    Woonachtig in...Mexico met een Mexicaanse familielid.
    Werken in Mexico als een atleet of de artiest.

    Omdat de FM3 houder niet wordt beschouwd als een vaste inwoner van Mexico, is het visum geclassificeerd als een "Documento migratorio del geen Inmigrante," of niet-immigratie immigratie document.Het moet elk jaar worden verlengd.

Application Process

  • Voor het aanvragen van een FM3, moeten aanvragers de volgende documenten aan de INM presenteren:

    ingevulde formulier bekend als de Solicitud de tramite Migratorio of Aanvraag voor Immigratie Procedure.
    Kopieën van elke pagina (zelfs leeg zijn) van de aanvrager paspoort.
    bewijs van betaling van het inschrijfgeld (ongeveer US $ 150 voor een eerste toepassing, ongeveer US $ 40 voor een verlenging).
    Kopie van de FMT toeristische kaart, indien de aanvrager al in Mexico.
    Een bewijs van ingezetenschap, bekend als de "comprobante de domicilio," indien de aanvrager al in Mexico.Deze eis is meestal tevreden met een energierekening met het adres van de aanvrager in Mexico, zelfs als de naam van verzoeker niet op de factuur.
    Vijf 4x4 cm foto's van de aanvrager gezicht, drie uit rechtdoor en twee van het juiste profiel.

    Aanvragers zullen ook gevraagd worden om aanvullende documenten, afhankelijk van het motief voor hun toepassing te presenteren.Bijvoorbeeld, iemand die het aanvragen van een FM3 te werken als een professional in Mexico zal een brief van hun toekomstige werkgever bevestigt dat ze een baan aangeboden hebben.Daarnaast zal de aanvrager een kopie van hun academische graad te presenteren samen met een vertaling en apostille (een internationaal erkende notariële gedaan in zijn land van herkomst) van de opleiding.Gepensioneerden moeten financiële documenten waaruit een maandelijks inkomen van US $ 1500 te produceren, plus een extra bedrag van US $ 750 voor elke persoon die hen begeleiden.

    Om te leren welke aanvullende documenten vereist zijn voor elke specifieke toepassing FM3, belanghebbende partijen moeten bij het dichtstbijzijnde Mexicaanse consulaat.

permanente verblijfsvergunning

  • Na vijf jaar houden van een FM3 visum, een buitenlander in Mexico kan worden beschouwd als een volwaardige immigrant door het aanvragen en verkrijgen van een FM2 visum.De FM2 applicatie werkwijze is in wezen hetzelfde als die van de FM3 en zoals FM2, moet de FM3 worden verlengd.Het voordeel van de FM2 is dat het niet de houder niet te koppelen aan een bepaalde werkgever of beroep, en na vijf jaar, kan de houder het staatsburgerschap aanvragen.In wezen, de FM2 is de Mexicaanse equivalent van de Amerikaanse "green card" en geeft de houder de meeste van dezelfde burgerlijke en arbeidsrechten als een Mexicaans staatsburger (uitzonderingen omvatten dergelijke rechten stemmen en een openbaar ambt).

Buitenlanders met Mexicaanse Ouders

  • De Mexicaanse grondwet verleent Mexicaanse burgerschap aan mensen in het buitenland geboren zijn ten minste één Mexicaanse ouder, en dus deze mensen hebben geen immigratie papierwerk nodig.Om te werken, studeren of wonen permanent in Mexico, ze hoeft alleen maar een Mexicaanse geboorteakte van een Registro Civil, of burgerlijke stand te verkrijgen.Dit vereist een kopie van hun buitenlandse geboorteakte in het Spaans vertaald door een officieel beëdigd vertaler, samen met een apostille van dat document, evenals het bewijs van een ouder Mexicaanse burgerschap.

Overwegingen

  • Voor Spaans-luidsprekers, kan het proces van het aanvragen van de FM3 of FM2 visa in Mexico zijn enigszins omslachtig, maar niet overweldigend zo.Daarom kunnen aanvragers besparen op advocaatkosten door doen het zelf.Het proces van begin tot eind duurt ongeveer een maand, behoudens belangrijke snafus.Een goede immigratie advocaat kan krijgen vaak zelfs sneller gedaan en zal de aanvrager bespaart het gedoe van het invullen van papierwerk en het maken van herhaalde uitstapjes naar de lokale INM kantoor.Aanvragers die kunnen al het nodige papierwerk, terwijl nog steeds in hun eigen land te verkrijgen wordt geadviseerd om een ​​aanvraag voor een visum bij hun lokale Mexicaanse consulaat, omdat de consulaten hebben een reputatie van gemakkelijker te behandelen dan de INM.

Resources

  • Gids van Mexicaanse consulaten
  • Focus op Mexico biedt seminars over het onderwerp
  • Mexico Instituto Nacional de Migracion website inEngels
446
0
1
General Reistips