Kenmerken van een Gazelle

De gazelle blijft alert op geluid en beweging detecteren op de open vlaktes . Gazelle afbeelding door Pushpangadan van Fotolia.com

De gazelle omvat 19 middelgrote antilopen soorten die behoren tot het geslacht Gazella.Deze snelle dier kan leven in delen van Oost-Afrika en Azië, zo ver als Mongolië.Ze hebben zich aangepast aan verschillende terrein, waaronder graslanden, bossige savannes, woestijn plateaus en bergachtige landschappen.De waarschuwing gazelle met zijn lange, golvende hoorns en slank tan lichaam kan draaien voor een langere tijd om roofdieren te ontvluchten.

fysieke eigenschappen

  • Gazelles voorzien verhoudingsgewijs lange nek en benen en een korte staart.De slanke gazelle heeft een tan jas met witte buik en een witte stuit.Deze antilopen over een variëteit aan markeringen en strepen.Bijvoorbeeld Thomson Gazelle (Gazella thomsonii) pronkt met een sierlijke zwarte strook langs de zijkanten van haar slanke lichaam.De lange horens hoek van de bovenkant van het hoofd lijken vaak paren van zachte S-bochten met taps toelopende, gestapelde ringen.Vrouwelijke h

    oorns zijn korter en slanker dan hun mannelijke collega's in hun bevolking.Sommige vrouwelijke gazellen, zoals de Tibetaanse gazelle, of Goa, hebben geen hoorns.De waarschuwing gazelle bezit scherp zien, horen en ruiken om te helpen voedsel en ontwijk roofdieren.De berggazelle kan een snelheid van 80 mph te houden over meerdere honderden meters.

Habitat

  • Verdeling van deze antilopen inclusief Oost-Afrika en Zuidwest en Centraal-Azië.Gazellen kunnen savannes, licht bos gebieden, graslanden, woestijnen, bergen en heuvelachtige habitats bewonen.Ze kunnen aanpassen aan ruwe woestijnvoorwaarden de mogelijkheid om zonder water langdurig.Gazellen hebben de neiging om te foerageren in de open ruimtes en vlaktes waar ze snel moet vluchten roofdieren zoals jachtluipaarden.

Dieet en Bronnen

  • Gazellen zijn herbivoren dat bladeren of grazen.Hun scherpe reukzin helpt hen voedsel te vinden, zoals licht verteerbare kruiden, grassen en struiken die variëren naar gelang de habitat.Bijvoorbeeld, de kleine Thomson's gazelle voeden zich met korte grassen die tot 90 procent van hun dieet in het droge seizoen bestaan, volgens de African Wildlife Federation.In een ander voorbeeld, de berggazelle (gazelle) heeft de neiging om te foerageren 's nachts of in de vroege ochtend.De berggazelle kan dauw en waterkerende vetplanten als hun bron water in droge omstandigheden verbruikt.Gazellen vrouwelijke verpleegkundige hun onvolwassen nakomelingen in de vlakte grassen om detectie te vermijden door roofdieren.

sociale groepen en gedrag

  • Gazellen leven in kuddes die kan variëren van een kleine groep van 3-8, met duizenden die samenkomen in het regenseizoen.Deze tijdelijke kuddes kunnen bestaan ​​territoriale mannetjes, onvolwassen bachelor mannen en moeders met hun jonge vrouwelijke nakomelingen.Onvolwassen bachelor mannen de neiging om meer te vechten en gebruiken hun hoorns meer dan volwassen mannen.Dominante mannetjes kunnen gebieden vast te stellen met een geritualiseerde scherm houding en de markering van de grenzen.Congregaties van Thomson's gazelle kunnen ook andere dieren zoals grantgazelle, zebra's, runderen en gnoes.De gazelle kenmerkende "stotting" of "pronking" heeft een begrenzende sprong vóór de vlucht voor zijn vijanden.

410
0
1
Andere Exotische Huisdieren