Hvordan man skriver en ligning for den linje, der passerer gennem punkt ( -4 , -6 ), og er parallelt med den linje 4x - 3y = 8 .( Algebra for sygeplejeelever )

Mange gange, Studerende af matematik lærer bedst ved først at se en eksempel gjort.Så efter megen praksis og, trial and error, kan vi generalisere metoden til denne særlige form for problemer og komme med en formel, der gør vores arbejde lettere.Det er formålet med denne artikel.

hvad du har brug

  • Paper
  • og blyant

Instruktioner

  1. For at skrive ligningen for den linje, der passerergennem punktet (-4, -6) og er parallelt med den linje 4x-3y = 8, må vi først finde hældningen af ​​grafen for 4x-3y = 8.Da linierne er parallelle, de har den samme hældning.For at finde hældningen af ​​grafen 4x-3y = 8, må vi omskrive ligningen i Slope-Intercept Form.For at gøre dette, trække 4x fra begge sider af ligningen, og derefter kombinere Ligesom Vilkår;(4x-4x-3y = 8-4x) = (-3y = -4x + 8).Nu opdele begge sider af ligningen ved (-3), og derefter kombinere Ligesom Vilkår;[(-3y) / (- 3) = (- 4x) / (- 3y) + (8) / (- 3y)] = [y = (4/3) x - (8/3)].Det er den ligning i Slope-Intercept form.Hældningen er

    koefficienten til x, (4/3).Klik på billedet for en bedre forståelse.

  2. Nu er vi nødt til at skrive ligningen for den linje, der går gennem punktet (-4, -6) og har en hældning på (4/3).For at gøre dette, kan vi bruge ligningen y-y1 = m (x-x1), hvor m = hældning = (4/3), x1 = (- 4) og y1 = (- 6);[y - (- 6) = (4/3) (x - (- 4))] = [y + 6 = (4/3) (x + 4)].Vi vil nu distribuere (4/3);[Y + 6 = (4/3) x + (16/3)].Endelig vil vi trække 6 fra begge sider af ligningen;[y + 6-6 = (4/3) x + (16/3) -6] = [y = (4/3) x + (16/3) -6].Det er den ligning i Slope-Intercept Form.Klik på billedet for en bedre forståelse.

  3. Endelig er vi nødt til at omskrive ligningen i General Form, Ax + By = C.For at gøre dette, vil vi først fjerne fraktionerne ved mutiplying hvert udtryk med 3;[(3) y = (3) (4/3) x + (3) (16/3) - (3) (6)] = [3y = 4x + 16-18] = [3y = 4x-2].Nu vil vi trækker 4x fra begge sider af ligningen, og derefter kombinere lignende udtryk;[3y-4x = 4x-4x-2] = [3y-4x = -2].Det foretrækkes at have X sigt først, for generelle form, selvom begge er korrekte.Den ligning, i General Form, er (-4x + 3y = -2).Klik på billedet for en bedre forståelse.

462
0
3
Kollegium